25 Eylül 2008 Perşembe

Diyadin-Çubuklu-İstikrar

Kocaelispor Engin İpekoğlu'nun görevine son verdi. Kocaelispor'un teknik direktör sorunu geçtiğimiz sezondan başladı aslında. Fuat Yamanla başladılar. Sakarya'dan kendi evlerinde sezonun ilk maçında 4 yediler. Sonrasında tutarsız sonuçlar aldılar. Üstelik maddi sorunlarda vardı. Kayhan Çubuklu'yla yani teknik direktör diploması olmayan bir menajer ile sezona devam ettiler. Kendi evlatlarıydı ne de olsa. Orada doğmuş büyümüş. Depremi fazlasıyla yaşamış biri. Gelir gelmez takım düzeldi. Takım güzel futbol oynamıyordu ama sürekli zirvede yer alıyordu. İlk 3 içinde yer buluyordu. Son 3 hafta kala Kayhan Çubuklu gönderildi. Yerine Engin İpekoğlu geldi. Takımın oyun yapısını değiştirmeye bile gerek yoktu. Kayhan Çubuklu başarısız değildi zaten. Belediye başkanına takındığı tavır nedeniyle gönderildiği bahsediliyor işin altında da siyasi nedenlerin yattığından bahsediliyordu. Kenti ayağa kaldıran Çubuklu'nun takımı, başında hoca olmadan da Süper Lige çıkacaktı zaten. Öyle de oldu. Kocaelispor'un 1.Lige çıkması bütün futbolseverlerce sevinçle karşılandı. Taraftarı olan kulüpler gelmişti. İpekoğlu Kocaeli'ye birşey katmış mıdır? Bence hayır.

Benzer olayları yaşayan kulüplerimizden biri de geçen sezon Metin Diyadin ile müthiş bir çıkış yakalayan Eskişehir'di. Metin Diyadin'in hocalığını yargıladılar. Sebep ise Sergen Yalçın'ın kadro dışı kalmasıydı. Sonuçta kısa vadeli çözümü uygun gördüler. Sergen'den vazgeçeceğimize göre Metin'e yol veririz dediler. İte kaka çıktılar 1. Lige. Bu lige çıkmalarında Metin Diyadin'in de büyük emekleri vardı kuşkusuz. Bugün Rıza Çalımbay ile ligde galibiyet alamadan yollarına devam ediyorlar. Rıza hocaya tepkiler başlamış tribünlerden. Ona da sezon ortasına kadar yol gözükebilir. Youla'yı aldı. Daha önce defalarca denenmiş ve artık verim getirmeyecek Youla'yı neden alırsın ki? Tribünlerin desteğini tam olarak alamadılar. Burada esas suç yönetimlerindir elbette. Kombine satışlarında da sıkıntı yaşadılar.

Bugün bu iki takımında ligde durumu ortada ilk 4 hafta itibariyle. Bugün Çubuklu ile Diyadin olsa bence çok farklı olurdu. Bugün Trabzonsporla Beşiktaş'ın başarılarında hocaların takımlarını tanıması en büyük artıları değil mi? Sürekli Alex Ferguson 6 sene şampiyon olamasa da takımın başında kaldı bizde de istikrar olmalı diye bağırmıyormuyuz? Kalsalardı bu hocalar durum bugünkünden farklı olurdu. Üzüntüm böyle köklü ve geniş bir taraftar grubu olan kulüplerin bu duruma düşmeleridir. Gerisi laf-u güzaf.

Hiç yorum yok: