17 Ekim 2008 Cuma

Tribün

Bundan uzun seneler evvel Beşiktaş'ın kapalı tribününde damalı bayrak sallanırdı, kapalı alt kat üst katla aynı büyüklükteydi ve en çok tutkuyla bağırılan tezahürat "Efsane Yazdın Tarihe Beşiktaş"tı. O zamanlar sete çıkan isim yine Alen'di ama etrafındaki o insanlar, ona omuz verenler destek olanlar, bugün azınlıktalar. Birçoğu tribünü bırakmış, hayatın mücadelesine kapılmış. Bunlardan biri de Yılmaz'dı.
Biz daha çocukken bize "Bak bu Denyo Yılmaz" diye gösterilen bir abi vardı. Lakabı denyo. Ama ben bugüne dek tribünde bir denyoluğunu görmedim lakap nerden geliyor onu da bilmiyorum. Kara kuru, esmer, boynunda siyah beyaz poşu, elinde sigara. Setin orada durur, genelde maçı izlemezdi. Sonraları kayboldu gitti tribünden. Tribünün çekinilen isimlerinden biriydi hep.
Uzun bir aradan sonra tekrar tribüne döndüğünü öğrendik Forza Beşiktaş'tan. Bahsettiğimiz Yılmaz 11 kişilik takım görüntüsündeki fotoda ayakta duranların en sonuncusu. Alt sıradaki dörtlünün son ikisi ise yaşamıyor. Pembe Hasan ve Optik Mehmet. Allah günahlarını affetsin.

Hiç yorum yok: