15 Kasım 2008 Cumartesi

Bir Şehir Bize Küsmüş

Olay Tv'de yayınlanan Stüdyo Lig adlı programı izledim an itibariyle ve ağzım açık kaldı. 3 Bursasporlu oturmuş Bursaspor-Beşiktaş maçını konuşuyor. Öyle bir kin ve nefret ki akıl alır gibi değil. Tarafsızlık diye birşey yok. 10 numara gaz var izleyenlere. Taraftarlarla röportaj yapılmış.
"Küme düşsünler bu maçı alsınlar"
"Sabah altıdan beri burdayız bilet bekliyoruz"
"Bu maç büyük maç büyük derbi"
"Bursaspor-Beşiktaş maçı Avrupa'da bile ses getirir, keşke diğer takımlarla da bu kadar büyük maçlar yapabilsek, kent buna hazır, başka sebepler olsa da her maça bu kadar önem versek, kızdırsak rekabet oluşsa"
"Olimpiyat Stadı'nda Ankaragücü ile oynadığımız maçta bizi taşladılar, onlarda gelsinlerde görsünler"

Bu röportajların üstüne Yusuf Şimşek basın toplantısında konuşuyor: "Ben Bursaspor'a transfer olduğumda başkan bana bu maçın kendileri için çok önemli olduğunu sezon başlamadan önce söylemişti."

Taraftarlar antrenmana gidip "bu maçı alın mücadele edin biz sizden başka birşey istemiyoruz. Bu maç bizim için çok önemli"diyor. Tesislerde sis bombaları izdiham kalabalık.

Ateşin bu kadar yükseldiğini derbiler dışında hiç görmemiştik. İşin enteresanı onlar için bu gerginlik güzel. Bu gerginlikten memnunlar. "Aramızda bir rekabet var" diyorlar. Bu konuda Bursa büyük prim yapıyor. Gündemdeler ve Beşiktaş ile aralarındaki bu rekabet onlara yarıyor. Burada kaybeden kesinlikle Beşiktaş. Büyüklüğüne yakışır davranışı ne tribünlerde ne de yönetim anlamında ortaya koyamıyor. Koskoca Beşiktaş Bursaspor ile tam 5 senedir kafa kafaya çarpışıyor. İnanılır gibi değil.

Hiç yorum yok: