4 Kasım 2008 Salı

Kapak Tencereden Ayrıldı

Beşiktaş'a gelmeden gözleri açık gidecek bir insan varsa bu dünyada, o da Samet Aybaba'dır. Beşiktaşlı onu istemez. Ne zaman adı geçse "Yönetim Samet'i istemiyoruz" diye bağırır. Beşiktaş'ın efsane kaptanlarından Samet Aybaba, her transferde boş mukaveleye imza atan, malzemecisinden, durumu olmayan personele kadar yardımını eksik etmeyen hasta Beşiktaşlı olarak biliniyor. Onun taraftar tarafından istenmemesi rakip olduğunda sergilediği hal ve tavırları, Beşiktaş'a getirdiği yıpratıcı eleştirileridir. Birde yazar olacak kardeşinin her daim Samet Aybaba'yı kulübe getirmek için yaptığı açıklamalar, inceden laf sokmalar ve merhemin ağabeyi olduğu yönünde ufak dokundurmalarıdır. Antipatiklik genetiktir. Abi kardeş sevilmezler bu camiada. Samet Aybaba aslında dobra adamdır: "Adnan futboldan anlamaz, onunla hiç işim olmaz." Türkiye Kupası kazandığı takımıyla kupa havaya kalkmadan bırakır takımı. Kardeşine verdiği ayarı gerekli görürse kendince herkese keser.
Bunun yanında Çarşı'ya ve Yıldrım Demirören'e kısa donlu hallerini bilirim tavrı hoş değildir. Kantarın topuzu ve Beşiktaş treni kaçmıştır bu açıklamalarla. Yıldırım Demirören neler neler yapmadı onu da takımın başına belki ileride getirir ama Denizli'yi benimseyemen Çarşı Samet'e ölümüne bayrak açar. İnsanların lobisi olmayınca ağzına vuruyor ve hırsını bu açıklamalarla alıyor. Samet Aybaba lobisi olan teknik adamlardan olsaydı çok önceleri gelmişti İnönü'ye.

Bursaspor ile yollarını ayırmış şimdi de Samet Aybaba. Neden olarak aldıkları kötü sonuçları değil de Beşiktaşlı olduğu için sevilmediklerinden bahsetmiş. Bu ayrılığın sebebinin altında başarısızlığın yanısıra Beşiktaşlı olması da etkendir elbette. Yardımcı hoca Recep Çetin'in ağzından taraftar bize küfür ediyor sözlerini duymuş biri olarak bu noktada hakkını teslim etmek gerek. Bursaspor tarafındaysa bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu hakim. Samet'e yol ver Güvenç Kurtar'ı al. Samet'ten aşağı kalır yanı yoktur mevzu bahis Beşiktaşlılık olunca.

Hiç yorum yok: