12 Nisan 2009 Pazar

Ankara Ankara, Güzel Ankara



















Son haftalarda üstüste puan kayıpları yaşayan Trabzonspor, bu sene Ankara takımlarıyla oynadığı 7. maçı da kazanarak nefes aldı. Sene başında yeniden yapılanmaya giderek takımın neredeyse tamamını yenileyen Trabzonspor'un -her ne kadar şansını son haftalarda azaltsa da- hala yarışın içinde olabilmesinde Ankara takımları karşısında gösterdiği performansın büyük önemi var. Zira toplanan 50 puanın 21'i onlardan geldi...
Maça bakacak olursak, Ersun Yanal sürpriz sayılabilecek bir kadroyla çıktı maça. Yattara-Alanzinho ikilisini ilk 11'de ilk kez bir arada oynatan Ersun Yanal tek forvet için tercihini Umut'tan yana kullandı. Bir diğer değişiklik te hasta olan Song'un yerine Giray Kaçar'ın eski takımına karşı ilk 11'de görev almasıydı.

Her ne kadar rakip Hacettepe olsa da ilk yarıda oynanan oyun beni bir nebze de olsa tatmin etti.Alanzinho'nun orta sahadan aldığı toplarla Hacettepe defansını delme çabaları çoğu kez başarıyla sonuçlandı. Yattara'nın da diğer maçlara göre biraz daha kıpırdamasıyla Trabzonspor'un diğer maçlara göre biraz daha fazla ayağa top yaptığını gözlemledik. Tüm bunlara karşın ilk yarıda gelen golü yakalanan pozisyonlara rağmen Trabzonspor forvetinin değil, rakip takımın kendi kalesine attığına dikkat çekmekte fayda var.

2. yarının başında Hacettepeli Selçuk'un gördüğü kırmızı kart ve hemen arkasından gelen 2 golle maçın 3-0'a gelmesi, bu dakikadan sonra maçı yorum yapılamayacak bir hale soktu.Sonrasında karşılıklı birer golle maç 4-1 Trabzonspor lehine sonuçlandı.
Maçta dikkat çeken önemli bir nokta haftalardır gol sıkıntısı yaşayan ve şanssızlıktan şikayet eden Trabzonspor'un attığı 4 golün de buram buram şans kokmasıydı.. Artık bu durum Trabzonspor'un şansının döndüğüne mi işaret eder yoksa Trabzonspor'un tüm kredisini bir maçta kullandı mı bunu ilerleyen haftalardan göreceğiz..

Sonuç olarak Trabzonspor, ümitlerini önümüzdeki haftalara taşıyabilmesi için kazanmak zorunda olduğu Hacettepe maçını kazanarak belki de tüm sezonun kaderini belirleyecek olan Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarını düşünmeye başladı. Bakalım Trabzonspor Gençlerbirliği karşısında da kazanarak Ankara takımlarına karşı 8'de 8 yapıp, Sivasspor maçını kendisi için -en azından Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için- bir final maçı haline getirebilecek mi..

Hiç yorum yok: