17 Nisan 2009 Cuma

* "Babam Olasan Yattara"


Trabzonspor haftaya oynayacağı Sivasspor karşılaşmasını "tamam mı devam mı?" noktasına getirmek için kazanmak zorunda olduğu Gençlerbirliği maçında çok iyi oynamasa da Yattara'nın mükemmel golüyle öne geçti ve Gökhan Ünal'ın son dakikada attığı gol ile hem Gökhan Avni Aker'deki gol orucunu bozdu, hem de maçın skorunu belirledi; 2-0.

Trabzonspor maçı kazanmasına rağmen oyun genelinde Gençlerbirliği'nin daha iyi bir oyun oynadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Futbol adına yapılması gereken hemen herşeyi yaptılar ancak golü bulamamaları şanssızlıklarıydı. Trabzonspor ise kendi sahasında kaybettiği Konyaspor ve beraberlikle ayrıldığı İstanbul B.B. maçlarında bu maçtan daha fazla pozisyon bulmasına rağmen o maçları kazanamamıştı ancak bu maçtan 3 puanla ayrılmasını bildi. Futbolun cilvesi mi desek, kahpeliği mi..

Yattara hem attığı gol hem de oyun genelindeki oyunuyla eski Yattara'dan kesitler sundu. Alanzinho da zaman zaman yaptığı hareketler ve etkili driplingleriyle oyunu her an değiştirebilecek bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Umut Bulut çok koştu, geriden gelen uzun toplarda rakibin dengesini fazlasıyla bozdu,bu topların bir kısmının Trabzonspor'da kalmasını sağladı ancak Yattara'nın etkili ortalarında çok uygun durumlarda etkili kafa vuruşları yapamayarak taraftarı yine çıldırttı. Gökhan Ünal ise sonradan oyuna girdiği maçta son dakikada Selçuk'un pasında ters köşeye güzel bir golcü vuruşu yaparak şanssızlığını kırdı ve Avni Aker'de 16. haftadaki Eskişehirspor maçı sonrası golle buluştu.. Bu oyuncular haricinde kaleci Sylva ve özellikle defansif anlamda Cale mükemmel bir oyun sergilediler..

Geçen haftada da değindiğimiz gibi; Trabzonspor bu yıl Ankara takımlarıyla oynadığı maçlarda 7'de 7 gidiyordu ve son maçı da kazanarak Ankara takımlarıyla oynadığı 8 maçta 8 galibiyet elde etmiş oldu. Bu karşılaşmalarda 16 gol atarken kalesinde sadece 3 gol gördü.

Ankara takımalrına karşı TS: 8 Galibiyet,0 Beraberlik,0 Mağlubiyet AG:16 YG:3
Diğer takımlara karşı TS: 7 Galibiyet 8 Beraberlik 5 Mağlubiyet AG:24 YG:22

Sizce de ilginç bir tablo değil mi:)

Bu dakikadan itibaren Trabzonspor'da herkes Sivas'a odaklanmış durumda..Oradan çıkarılacak bir galibiyet, Trabzonspor'u tekrardan şampiyonluğun en iddialı takımı haline getirebilir..

* Yazı başlığına ilham olan resim aşağıda. Bu resim Muş'ta çekilmiş. Haberin detayı da aşağıda.. Ne diyelim, büyüksün Yattara :)

Türk Kızılayı’nın, Doğu Anadolu’da oluşturmayı planladığı afet depoları için incelemelerde bulunmak üzere Muş ve Bitlis’te incelemelerde bulunan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Muş-Hasköy yolu üzerindeki bazı depolarda incelemelerde bulunurken, mavi renkle yazılmış bir duvar yazısı ilgisini çeker ve okumaya başlar: “BABAM OLASAN YATTARA”

Bir dönem Trabzonspor’da Genel Müdürlük görevinde de bulunan ve Küçükali, Yattara ve Trabzonspor sevgisinin en yalın ifadesi olan bu anı, bir fotoğraf karesinde dondurarak, futbol ve Yattara sevgisini belgeler.


Hiç yorum yok: