16 Mayıs 2009 Cumartesi

Teneke Kupası

Fenerbahçe 27 senedir alamıyormuş kupayı. Alamadıkları kupa ne? Eski adıyla Türkiye Kupası yeni adıyla Fortis. Çok önemli bir kupa mıdır bu? Bence sadece prestij kupası. Saçma sapan tarafları da var. Gruplarda oynadığınız takımla sonraki turda da karşılaşıyorsunuz mesela. Bunun dışında FA Cup, Coppa Italia, DFB Pokal, Copa Del Rey gibi bir tarihi önemi de yok. Geleneksel bir tarafını bir türlü oturtamamış, sürekli bu kupanın kıçıyla başıyla oynamışız bu da yetmemiş halk arasında teneke kupası diye .aşşak geçmişiz. Şimdi Fenerbahçe cephesinde bu kupa alınamadı diye kıyametler koparılıyor. Sen bütün seneyi, bu kupayı alarak temizleyeceğini sanıyorsan yanılıyorsun zaten. Beşiktaş son 4 sezonun 3'ünde bu kupayı almış ama Yıldırım Demirören'e sorsanız bu 4 sene hayatının en acı dolu seneleri olarak hafızasına işlemiştir. Demem o ki bu kupa altı üstü prestij kupası. Kazansan da kaybetsen de çok önemi yok. En güzeli lig şampiyonluğudur. Koparacaksanız fırtınayı lig gitti diye koparın. Beşiktaş tarafında ise kadehler havaya kalkmış. Zafer sarhoşluğu hakim. Bakalım Ankara'da ne yapacaklar. Galatasaray maçından daha zor bir maç bu. Galatasaray'ı evinde yener mi o da soru işareti ama Ankaragücü maçı çok daha zor geçecek.

3 yorum:

Arkhe dedi ki...

Türkiye Kupası sadece Şampiyonluk Kupası ile beraber gelirse bir şeyler ifade ediyor, yoksa başka hiçbir anlamı yok.

Jordi Metal dedi ki...

Valla zirvede en rahat takım Fener. Çünkü nezaman final biletini ceplerine koydular o zaman işi sallamaay başladılar. Ama BJK Uefaya kalırsa Fener o zaman ilk 5e girme konusunda sorun yaşayabilir

B U Z G İ B İ G O L dedi ki...

avrupa için bilet gişesi bu kupa. ayrıca bir türlü rekabette var, her ne kadar bizleri maksimum şekilde tatmin etmesede. katılıyorum, lig kazanılmaksızın alınan kupanın silik kalması durumuna ama umuyorum ki uzun zaman sonra duble yapıcaz. ankaragücü maçı kesinlikle gassaray maçından zor olacak ama kazanacağımızı düşünüyorum. düşünsemde, yazmamalımıyım diyede aklımdan geçiriyorum, totem bozulmasın diye tırstığımdan dolayı.