24 Eylül 2009 Perşembe

Bay & Bye

Mustafa Denizli, lig şampiyonluğuna daha altıncı haftadan veda ettiği iddia edilen Beşiktaş'ın, sadece altı maç sonrasında oluşacak puan tablosuyla Şampiyonlar Ligi'ne de 'bye bye' dememesi için Moskova'ya iki gün önceden götürecekmiş takımı. Bu hafta TFF'nin küme düşürdüğünü açıkladığı Ankaraspor maçını oynamayacak olan takımımız, üst üste aldığı mağlubiyetler sonrasında 10 gün kadar dinlenmiş olacak. Moskova takımı da bizim gibi kötü günler geçiriyor, 22. haftasına girilen liglerinde lider Rubin'in 8 puan gerisinde ve 3. sıradalar. Teknik Direktör değişikliği ve moral arayışı açısından onlar için de dönüm maçı sayılır. Hafta sonu Zenit deplasmanında maç yapıp, Salı günü bizimle oynayacaklar. Gruptan çıkmaktan öte, reel hedef olarak seçilmesi gereken üçüncülük sonrası UEFA'dan (Europa Leauge) devam edebilmek. Bunun için de haftalardır aradığımız golü en azından Moskova'da kalemizde bulmamak şart.

Öyle ya da böyle maç sonrası memlekete dönecek olacak Beşiktaş'ın işi kendi liginde de kolay değil. On iki puanlık farktan, takımın oturmamasından ziyade rakiplerinin her maç öncesi oturacak olması büyük handikap. Yıllar öncesinde bıraktığımız 'bay' sistemi, eğer Ankaraspor'un itirazları kabul edilmezse, geri dönüyor. Her takım bir hafta bay geçmiş olacak ve şans bu ya, o haftanın ardından Beşiktaş ile oynayacak. Sakatlar ve moraller düzelecek, iki hafta boyunca maça konsantre olunacak. Zaten Beşiktaş maçlarında yerde yatmaya alışan takımlar artık bir hafta öncesinden yatmaya başlayacak.

2 yorum:

Pamukk dedi ki...

bizim rakipler her maç öncesi oturacak. bu büyük haksızlık. tabi olan Beşiktaşa olunca kimsenin sesi çıkmıyor.

Sacripante Re dedi ki...

Aslında burada başka eşitsizlikler de var. Mesela Ankaraspor'a ceza gelmeden önce Ankaraspor'la oynayan takımların aldığı sonuçlar var. Puan kaybedenler için bir haksızlık var gibi. Biraz daha dolaylı bakıldığında puan kaybetmese bile oyuncusu kart gören kulüpler de bir bakıma haksızlığa uğruyor. Yani tek şanssızlığı Ankarasporla sezon başında oynamak olan kulüplerin bu oyuncuları belki de sarı kart cezalarını çok önemli bir maçta alacaklar bu yüzden.