17 Eylül 2009 Perşembe

A Senin Neyine


Anarşi işareti yasaklandı Manchester maçında. UEFA karar almış ideolojik pankartlar, göndermeler, simgeler kullanmak yasak demiş. Bizimkiler de ayaklanıyor. UEFA'ya giydiriyor. Vay efendim nasıl yasak olurmuş. Beşiktaş tribünlerinin akıllı insanlardan oluştuğundan şüphe duyuyorum bazen bu ve benzeri tavırları görünce. Arkadaş anarşi işaretini kullanıyoruz tribünümüzde ama nasıl? diye düşünen bir kişi çıkmıyor. Anarşi nedir? Anarşizm nedir?

Tanım: Toplumsal otoritenin, tahakkümün, erkin ve hiyerarşinin tüm biçimlerini bertaraf etmeyi savunan çeşitli politik felsefeleri ve toplumsal hareketleri tanımlayan sosyal bir terimdir. Anarşizm, her koşulda her türlü otoriteyi reddetmektir.

Şimdi içinde kural tanımaz bir ruh barındıran A harfiyle öyle pankartlar açmışız ki. Anarşinin özüne aykırı. Misal "Bir gece Ansızın gelebiliriz." Bu cümleleri bir yerden hatırlıyoruz. 80'lerde sağcıların üniversitelere kazıdığı sloganı A ile yazmak komik tabii. Bu ve benzeri bunca komik pankarttan sonra UEFA'nın böyle bir karar alması da komik, bizim anarşiden anladığımız da komik. Rezil oluyoruz, anarşinin ne olduğunu bilen, inanan ve ilk kez Beşiktaş tribünlerinde bu A işaretini kullanan AGF'ye karşı. Boşverelim A harfini bizim neyimize.

2 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Bu Uefa adamı zorla Anarşist eder :)

stalker dedi ki...

agfye rezil filan olmuyoruz, merak etmesin kimse. agf adı güzel, içeriği faşizan bi yapı. uzaktan sesi hoş geliyor ama adlarıyla en çok çelişen bi bunlar var bi de işçi partisi.