17 Aralık 2009 Perşembe

Size 'Kardeş' Diyebilir Miyim?

Nereden çıktı bu kardeşlik muhabbetleri anlamadım gitti. Herkes herkesle kardeş. Çiçekler geliyor, çiçekler gidiyor. Yarısı başka yarısı başka rengarenk atkılar yapılıp gözler skor tabelasındaki dakikaları takip ediyor. Plakaya eşdeğer dakika gelince, o an orada bile olmayan bir takım için anlık da olsa tezahürat ediliyor... Ben Beşiktaş'ın maçlarında alakası yokken Fener'e yönelik aleyhte tezahürat edilmesinden bile rahatsız olurken her maçın aynı dakikasında başka bir takım lehine bağırılmasına hiç katlanamazdım doğrusu. Kasımpaşa maçlarında bizdeki Karagümrüklüler'den ötürü "Kara-Gümrük" diye bağırılması istisnai bir durum. Ya da yakın geçmişte kupada eşleştiğimiz Sarıyer'e yapılan "Sarıyer sen bizim kardeşimizsin" tezahüratı geçmişe duyulan özlemi dile getirmek ve özlenen Sarıyer'e sevgileri sunmak içindi. Tek maçlık bir söylem yani.

Facebook'da Alanya'lı arkadaşlarımdan birinin üye olduğu ALTAD (Alanyaspor Taraftarlar Derneği) grubunun sayfasına şöyle bir göz atarken karşıma yine kardeşlik tabloları çıktı. Alanyaspor olsa olsa abisi Antalyaspor ile kardeş olmalı diye düşünürken taaa Manisa'da bulmuşlar Kasaba'lı kardeşlerini. İkinci Lig 2. Gruptan Bank Asya Ligi'ne yükselme mücadelesi veren bu iki ekibin taraftarları tek kardeş ilan etmişler birbirlerini.
Alanya zaten konum itibariyle futbol değil turizm cenneti olarak anılıyor. Sezon başları tatilin en cıvıltılı dönemine denk geliyor ve tribünlere koşmak bir çok genç için cazip olmayabiliyor. Zaten tribün profiline baktığımızda henüz dil sorununu aşamamış, çoğu aslında başka takım taraftarı olan ergen dolu. Onlarda bu sorunu aşınca tribünlerden çok barları mesken belliyor. Hakkını yemeyelim, mutlaka içinde futbol aşkıyla bu tereddütlere düşmeden Alanyaspor'un peşinden koşanlar da vardır elbet ama neden Turgutluspor taraftar grubu Kasaba ile kardeşler onu anlamış değilim. Bir Kasaba da Manisa'da vardı benim bildiğim, onlar da Sakarya ile kardeşti. ManiSakarya diye bir birleşim oluşturmuşlardı. Alanya'nın abisi Antalya da Kocaeli ile kardeş olup birinin grup ismini birinin takım ismini alıp Hodri MeydAntalya gibi bir şey yapmıştı. BursAnkara zaten en meşhur kardeşler. Bu kardeşlerden biri yasaklı yarın. Yasağı koyan da Mahmut ÖzgeneRelüG remmauM kardeşler. Hem birinin işeri ters, konuştuğu anlaşılmıyor hem de beraber geri vites yapıyorlar.

1 yorum:

Kemal Mardin dedi ki...

Geçen sene Manisalılar'ın Özgür Soylu hakkında hırsız, yağmacı şeklinde bağırması sonucu, Sakaryalılar Manisa'yla olan kardeşliklerini sona erdirdi.