26 Mart 2010 Cuma

Bursa'nın Avrupa Seferi

Bursaspor bugün Boğaz Köprü'sünden geçip Olimpiyat Stadı'na doğru yola çıkacak İBB maçı için. Peşinde de binlerce Bursalı. Geçen seneki maçta 'Avrupa Sevdalarını' yukarıdaki pankarta dökmüştü taraftar, bu sene de her maç sonunda 'Avrupaya, Avrupaya..' diye haykırarak dile getiriyor. Son sekiz haftaya girilirken Avrupa vizesini hemen hemen ceplerine koydular diyebiliriz aslında ama artık Bursa'nın gözü yeşil pasaport alıp Şampiyonlar Ligi'ne gitmekte.

Bu önemli maçta Olimpiyat Stadı'na çıkartma yapması beklenen Bursalıların kaç kişi olacaklarını çok merak ediyorum. Maçın Cuma olması bu sayının tavan yapmasını engelleyebilir ama böylesi bir noktaya gelmişken bu akşam orada Bursaspor'u evindeymiş gibi hissettirecek bir kalabalık olmalı kesinlikle. Bundan iki sene evvel yine son haftalara doğru bizim İBB maçımıza Ümraniye'den konvoy eşliğinde giden takımımız belki de yirmi bini bulmayan bir seyirci önünde şampiyonluk ümitlerini bırakmıştı Olimpiyat Stadı'nda. O gün takımın başında yine Ertuğrul Sağlam vardı.

Bursaspor 2004'ten bu yana İBB ile oynadığı maçlarda sadece bir kez yenilmiş. Geçen sene her iki maçta da rakibini mağlup eden Bursa, ligin ilk yarısındaki maçta da evinde 6-0 galip gelmiş. Bakalmı bu akşam Ertuğrul Sağlam yine ümitlerini aynı stada mı gömecek yoksa çok yaklaştığı şampiyonluğa el mi sallayacak.
Fotoğraflar: texas.org 'dan

2 yorum:

Kerem Akbaş dedi ki...

Yenilse de gönecek bir durum umutları şimdilik. BJK ve GS maçları öenmli bir eşik..

The Eagle Abroad dedi ki...

Bursanın fiksturu çok kolay diye diye avaz avaz bagiranlar simdi bir kere daha dusunsun... Sifo'nun calistirdigi Antalya, ardindan Genclerbirligi deplasmani... Gider ayak ligde iz birakmak isteyecek olan Tolunayin takimi kayseri, samiyende galatasaray, Gecen sene yine IBB gibi sivasi bitiren Gaziantep... Veee son macta Besiktas.... Hadi bakalim buyrun burdan yakin...