27 Mart 2010 Cumartesi

Celticvari

Bursaspor'un en önemli maçını stadyumdan seyretme şerefine ulaşan insanlardan biri olarak diyebilirim ki Bursaspor taraftarı Türkiye'nin en büyük tribün gruplarından biri. Çeşitli kereler Beşikaş'ın maçlarında hem de hemen hemen aynı özelliklere sahip maçlarında bu kadar kalabalığı bir arada gördüm dersem yalan söylemiş olurum. Bursaspor taraftarını can-ı gönülden tebrik ederim. Yeşil beyaz bir tribün rengine alışık olmayan bünye bu gece tav oldu.

Doğu tribünün tam karşısında yerimi almadan önce Olimpiyat Stadyumu'nun yolunu tutarken E-5'ten gitmek gibi bir salaklığa imza atmış olmam Bursaspor taraftarının stadyuma gelişini görmeme engel oldu. Maçın 55.dakikasında Bursa taraftarının hala köprüde olduğu bilgisini de aldığımı söylemeliyim. Maçtan önce "İstanbul teslim ol" diye bağıran Bursaspor taraftarı fethe çıkmış Osmanlı ordusu gibiydi. Zira bir tuğra tribünde en gösterişli pankart olarak da yerini almıştı.

Olimpiyat Stadyumu'nun ne derece atıl bir yatırım olduğu üzerinde durmaya gerek olmasa da stad içinde köfte satan dayının arkasında gördüğüm Euro 2008 ile ilgili posterin hala orada duruyor olması da manidar tabii.

Stadyumun küflenmiş tuvaletleri gibi birçok ayrıntıyı görünce insanın içi cız ediyor. Saha içine gelince İBB Spor'un maharetinden başlamak en doğru zamanlama olacak. Bir takımın taraftarı olmadan iç saha kavramı yaratmasında her ne kadar Olimpiyat Stadyumu'nun acayip genişiliği ve uzunluğu olsa da takdir-e şayan demek istiyorum. Ve iddia ediyorum İBB evinde hiçbir takıma kolay kolay yenilmez. O sahaya o kadar güzel yayılmak ancak turuncu formalara nasip oluyor. Galibiyetlerini bu kadar ballandıra ballandıra anlatmam elbette sevincimden. Ligin boyu uzadı dersek yanlış olmaz. Abdullah Avcı yıllardır şampiyonluk yoluna taş koyuyor ve bu da ligi zevkli kılıyor.

İBB Spor'un Bahçeşehir'e 10 bin kişilik stadyum yapması fikrini bir daha düşünmesi gerekir bence. Bu ızdırap dolu stadyum kiminin rüyası kiminin kabusu. Abdullah Avcı'nın takımı bugün savunmada üst düzey oynadı. Tek hataları gol oldu. Onun dışında ben bir hatalarını göremedim. Bursaspor tarafında işler epey karışık. Bu maçın stresi onları epey etkilemiş. Böyle devam ederlerse Bursaspor da tarihe şampiyonluk kovalayan takım olarak geçer. Gönül Bursaspor'un şampiyonluğunu istemiyor nedense... Alışmış kudurmuştan beter.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

sen her yıl bu yarışın içindesin adamlar 40 yılda 1 kere... aynı şartlar diyip kıyas yapılamaz bence.

forzaroma dedi ki...

Celticvari, tam oturmuş bu resmin altına.Benimde ilk görüşte aklıma Celtic geldi.Evet gönül istemiyor Busa'nın şampiyonluğunu ama taraftar bir bravo'yu hak ediyor ama bu taraftar sayısı takım başarılı iken çok normal önemli olan takım normal seyrinde giderkende istanbula bu kadar taraftar ile gelebilmek.Her şeye rahmen tebrikler Bursa.Birde şu A.gücü kankalığından kurtulsalar çok daha iyi olacak

1903 dedi ki...

@Adsız

Ben İstanbul'dan onlar Bursa'dan geliyor:)