28 Mayıs 2010 Cuma

90 + One Minute

Sekiz şehir ve dokuz muhteşem stat. Biri yeni Kayseri Kadir Has Stadyumu, biri hazır ama yenilenecek olan Olimpiyat Stadı, biri bitmeye yakın Türk Telekom Arena. Diğer altı ilde çıkan sonuca göre devlet güvencesiyle yeni stat inşaatlarına başlanacak. Bunlar da Ankara, Eskişehir, Bursa, Antalya, İzmir ve Konya.
.
Dikkati çeken nokta son iki şehrin daha bu sezon bitiminde Süper Lig'e temsilci göndermeleri. Elbette amacım komplo teorisi üretmek değil; Bucaspor'un iki sene üst üste bulunduğu ligden bir yukarı sıçrama başarısı göstermesi alkışı hak eden bir performans. Konyaspor'un da bir sene aradan sonra tekrar geri dönmesi olağan bir başarı. Beni düşündüren, yıllardır Süper Lig'de temsilcisi olmayan İzmir'in makus talihi devam etseydi ve Konya'nın yerine Adana gelseydi ne olurdu?
.
Dilerim ev sahipliğini kazanırız da kırkımız çıkmadan canlı şahit olarak bir Avrupa Şampiyonası görmüş oluruz. Gelirse İskoçlar 'ne olursa olsun' Konya'da dönerler eteklikleriyle, İngilizler Antalya'da güneşten yanar ve süt beyaz vücutlarını kırmızıya çevirirler. Hollandalılar İstanbul'da lalelerin kralını görüp kıskanırlar, Almanlarsa Bursa'da birayla iskenderleri götürüp mide fesadı geçirirler. İzmir'e gelen İspanyollar Karşıyakalıların tacizlerine maruz kalabilir renkleri yüzünden. Kayseri'de konaklayan Fransızların pazarlıktan canı çıkarken, Eskişehirdeyse İtalyanlar Porsuk'taki gondollarla tura çıkar. Milli Takımımız Ankara'daki bir maçta müthiş geri dönüşüyle uzatmanın ilk dakikasında öne geçer ve "90 + one minute" pankartı açılır...

Ev sahipliğini kazanamazsak da kendi aramızda hakara kukaraya devam ederiz.

Not: Oylama sonunda bir oy farkla (7-6) Fransa ev sahipliğini kazandı.

1 yorum:

Sacripante Re dedi ki...

Kardeşim yazı güzel de sanki biraz politik gönderme var :-)
Hoş onlar da cuk oturmuş kanımca...
Elince sağlık...