26 Ağustos 2010 Perşembe

Fenerbahçe'nin Niang Transferinin Trabzonspor'a Etkisi

"Ne alakası var Niang transferiyle Trabzonspor'un?" demeyin.Ya da başlığa aldanıp Niang'ın Trabzonspor maçındaki etkili oyunundan bahsedeceğimi düşünmeyin. "Ee,ne alaka o zaman?" diyenler için sözkonusu etkiyi kısaca açıklayayım efendim;

Niang'ı Fenerbahçe'ye satan Marsilya forvet açığını Toulouse'dan Gignac'ı transfer ederek kapatmaya çalıştı, hem de tam 16 Milyon EURO ödeyerek. Buna mukabil Gignac'ı Marsilya'ya satan Toulouse da forvet açığını kapatmak üzere Umut Bulut için Trabzonspor'a 3 Milyon EURO'luk resmi bir teklifte bulundu. Hem de tarihi Liverpool maçından 24 saat önce.. Ve bu teklif ortalığı karıştırdı. Şu an Liverpool maçında en yüksek performans beklediğim isim olan Umut Bulut kadro dışı ve ne kalacağı belli ne de gideceği.

Umut Bulut'un Avrupa'ya gitme hayali Trabzon'da bilinen bir husustu,.Zira Umut bu hayalini gerçekleştireceğinden emin bir şekilde 1-2 yıldır İngilizce kursuna da devam ediyordu. Geçen sene sonunda sözleşmesini yenilerken yönetimden Avrupa'dan bir teklif gelmesi halinde kolaylık sağlanacağına dair söz aldığını da okumuştuk gazetelerden.
Tüm bunlara karşın dün internetten "Toulouse Umut'a Talip" haberini okuduğumda ne transfer sezonunun bitmesine 5 gün kala yönetimin menajerlerle ve Toulouse yöneticileriyle Şenol Güneş'ten habersiz pazarlık masasına oturacağı aklıma geldi, ne de Umut'un her ne kadar hayali de olsa "Gitmek istiyorum" diyeceği.
Trabzonspor olarak ne zaman sezona çok iyi başlasak muhakkak önümüze bir engel çıkar. Bir kez daha yöneticilerimizin gerizekalı olmalarının ceremesini çekiyoruz maalesef. Liverpool maçına 24 saat kala hangi akla hizmet menajerlerle pazalrık masasına oturduklarını anlamak gerçekten çok güç, hem de Şenol Güneş'in bilgisi olmadan. Bana bile sorsalar Şenol Güneş'in bu transferi kesinlikle onaylamayacağına dair kellemi koyardım ortaya. Zira Şenol Güneş'in rakibe önde baskı kuran,rakibi yarı alanına hapseden,savunmayı en önde başlatan hücum felsefesi için Umut Bulut biçilmez kaftan ve kolay vazgeçilebilecek bir oyuncu değil. Ancak iş bilmez yöneticilerimiz sayesinde olay öyle bir noktaya geldi ki Umut bu saatten sonra gitse bir sıkıntı, kalsa ayrı bir sıkıntı.
Her ne kadar sonuca odaklı Trabzonspor taraftarları Umut Bulut'u çok gol kaçırdığı için sevmeseler ve her hareketinde homurdansalar da Trabzonspor taraftarının benim de dahil olduğum büyük bölümü Umut'u çok sever. Zira biliriz ki Umut Bulut emekçidir,terinin son damlasına kadar savaşır,maç seçmez, istikrarlıdır ve Trabzonlu olmasa da Trabzonspor'un efsane oyuncularını yetiştiren Faroz Mahallesi'nin ruhu vardır onda.
Umut'un günahı yerli olmasıdır. Zira zenci olsaydı eminim Trabzon'da heykeli dikilirdi.
Yukarıda da bahsettiğim gibi kalması kısa vadede,gitmesi ise uzun vadede sorun yaratacak. Umarım kendisi için de bizim için de hayırlısı olur ama gönlüm(üz) kalmasından yana.

1 yorum:

mustafa dedi ki...

satılması halinde şenol güneşin makukulayı istediği söyleniyodu... yüzü eskidi gitmesi kalmasından daha hayırlı diye düşünüyorum...