18 Ağustos 2010 Çarşamba

Formanı Verir Misin?

Maçın ilk kırk beş dakikasının bitiş düdüğü çaldığında Helsinki'nin 8 numaralı oyuncusu Quaresma'nın hemen yanı başındaydı. Düdüğü duyar duymaz dönüp eliyle formasını tutarak Quaresma'nınkini istediğini anlatmaya çalıştı. Maçın sonunda bu isteği gerçekleşti mi bilemiyorum ama en kötü ihtimalle Kartal Yuvası'ndan bir tane ayarlamışlardır ona da.

Yine bir gol bir asistle (asist sayılır) oynayan, attığı golle parmak ısırtıp gol sevinciyle (malzemeci Süreyya'ya koşuşu) gönülleri fetheden Q7'yi ayrı bir yere koymak lazım. Bu hırsı ve istekli oyunu hep sürer inşallah. Zaten maçtan önce söylenen şarkılarda da bu dilek vardı; "Quaresmaaaaa yedi buçuk lira, hep oynasın, hep oynasın..."

Helsinki sıcaktan daha etkilenen takımdı muhtemelen. Özellikle maçın son dakikasında soldan kale sahasına indiğinde topa vuracak mecali kalmayan zencileri. Uzatma dakikalarında ikinci kez soldan gelerek gol şansı yakalamalarına ise Cenk engel oldu. Maç boyu kalesinde bir tehlike yaşamayan Cenk'in bu kurtarışı gollerin gölgesinde kalsa da turun vizesi oldu aslında.

Hilbert sanki son kez şans verilmişçesine oynadı. Golün haricinde de oyuna katkısı yadsınamayacak kadardı. Bir tek İsmail zaman zaman kapalı tribünün homurdanmasına neden oldu takımda. O da 'yapmayın arkadaşlar'cılar sayesinde bastırıldı. Guti hala takım arkadaşlarını tanımaya çalışıyor kesinlikle. Sakinliği güven verirken uzun pasları gözlerimizi okşuyor. Ernst standardında, Tabata ise vasatındaydı dün akşam. Bir frikiği havaya dikti. Güven eksikliği olsa gerek. Defansımız gol yenmediğinden şimdilik sorunsuz gibi gözükse de özellikle soldan gelen akınlar canımızı yakabilirdi. Zapo kornerlerde ileriye çıkışlarında bir de gol bulursa tribünle barışacak sanki.

Skor garantiye alındıktan sonra makaraya dönen tribünlerin iki eksisi oldu gözümde; biri 'Dale Cavese' yapılırken çıkartılan ayakkabılar. İkincisi de "Başkan doğru söyle Robinho nerde?' tezahüratıydı. Son dakikalarda rakiplere yönelik alyehte yapılan tezahüratlara bir şey demiyorum artık, alıştık. Ama yine Fener'e sayarken kalemizde golü görüyorduk az kalsın.

1 yorum:

chora dedi ki...

quaresma maç sonu formasını helsinkili bi oyuncuya verdi ama o 8 numara mıydı bilemiyorum..