13 Ocak 2011 Perşembe

Q7 Pass-at


Gol sonrası çekilen bu sevinç fotoğrafı çok güzel. Takımın neredeyse tamamı kucaklaşmış. Yıldızlar, sistem, teknik, taktik hepsi bir kenara, başarıya giden yolda en önemli unsur takımdaki birlikteliktir bence. En eskisinden en yenisine, yabancısından yerlisine o formanın altındaki her futbolcunun alın teri var dünkü galibiyette. Bu böyle devam ettiği müddetçe de bu sene şampiyonluk veya Avrupa'da başarı gelir mi bilmem ama gelecekte güzel günlerin geleceği aşikar.

Dün maçı izleyen herkesin hem fikir olduğu durum Beşiktaş'ın hücumda star, savunmada sıçar pozisyonda olduğuydu herhalde. Guti'nin önderliğinde gelişen ataklarda gole adım adım yaklaşırken ceza sahasına giren herkesten gol bekledik. Defanstaysa bunun aksine Manisalıların her kaleye yönelişinde endişelendik. Gollerde Cenk'in yapabileceği bir şey yokken, özellikle ilkinde karşı karşıyada bence başarılıydı, bir ofsayt taktiği vakası bir de boş bırakılan koridor davası yüzünden işi zora soktuk.

Dünkü maçta göze çarpan bir unsur da Quaresma'nın topu her ayağına alışında fantasik hareketler yapma arzusuna yenik düşmesiydi. Kaleyi gördüğü yerden vurması ve bazı zamanlarda topla çok oynaması, alınabilecek muhtemel bir beraberlik sonrası eleştiri oklarına maruz kalmasına sebep olabilirdi. Kötü bir gününde bile saniyede beş adam eksiltmesi, sıfıra inip top kesmesi, trivela ve rebona ile adrese teslim pasları onun standardı oldu artık... Allah nazardan saklasın.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Q7, benim şimdiye kadar izlediğim en yetenekli oyunculardan Beşiktaş'a gelen. Ama bu yeteneğini her daim kendi adına kullanıyor. Adamı da deli ediyor. Gidiyor 3-4 kişiye aynı anda çalım atıyor, son vuruşta sıçıyor. Pas verceği yerde vermeyip pozisyonları öldürüyor, son pasları çoğu zaman kötü atıyor vs.
Bu tabii dünkü maçtaki durumdu. Ve eğer puan kaybetseydik de en büyük sorumlusu o olacaktı defansın rezaletinden sonra.

Yine de, her şeye rağmen onu izlemek büyük keyif. Umarım Simao gibi zekasını takım oyununa kaydırır ve çok daha katkı sağlar 2. yarıda.