2 Nisan 2011 Cumartesi

Kapalı Nereye Gidiyor?

Digiturk'ün bize attığı kazıktan sonra nihayet sisteme dahil olup yazabiliyorum. Bazı yazarlar başka sitelere taşınarak hayatlarını sürdürdüler. DNS ayarları değiştirildi, arka kapılar bulundu derken canlılıkları sürdü. Aslında bu blogdaki yazarlar arasında da "taşısak mı lan?" cümlesi ağızdan çıkmıştı bir maç öncesi içerken. Klasik Beşiktaşlı duruşu burada da kendini gösterdi. Yani 'çarşı blog taşımaya karşı' dedik, resmen birbirimizi s*klemedik. :) Ama benden önce yazılanları okuduğumda görüyorum ki bloglardan kopan çok insan var. Yazılarımızın altında iyi kötü yorumlar olurdu ne yazık ki yalnız kalmışız. Umarım en kısa zamanda normal hayatına geri döner bu işler.
Bu kapama işi olduğundan bu yana kenara aldığım bazı notlar var bunların "eskimiş haberler de olsa" üstünden geçmem lazım.

İlk yazım şu pankart meselesi!



Bunu yazmadan önce belirtmek lazımdır ki ben bir TARAF'ım. Beşiktaş taraftarı olduğum gibi bir dünya görüşüm siyasi bakışım var. Belki okuyanlardan bazıları rahatsız olacak ama, benim bu pankartı gördüğüm zaman hissettiklerim tam anlamıyla olumsuz. Tamam vefat ettin Allah rahmet eylesin de, ne alaka?
Bir an durup düşünelim bu takım taraftarının kapalı tribünün geçmiş yıllarını. Yahu "Hasan Mezarcıya kafaaaaaam girsin!" diyen biz değil miyiz? Bu tribünde siyah beyaz çekiç orak açılmadı mı zamanında? Türkiye'de büyük takımların taraftarlarından hangisi siyasi duruşu yüzünden polisten dayak yedi Beşiktaş taraftarından başka. Hoş polisin bizden başka 'orantısız güç' kullandığı grup zaten yok da neyse konu bu değil.
Bu nasıl iş! Bu pankart öyle bir zamanda açıldı ki, İstiklal Marşı'nın başlamasına saniyeler kalmıştı. Pankartı görür görmez alt köşeden "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atılmaya başlandı. Pankartı açanlar bir an şaşırdılar. Tam bu esnada İstiklal Marşı başladı susmak zorunda kaldık. Marş biter bitmez pankart toplandı. Ama bu durum ertesi gün gazetelere "Çarşı Erbakan Hocasını Untumadı" şeklinde yansıdı. Beyler noluyoruz? Hangi Çarşı'dan bahsediyoruz? ForzaBeşiktaş'ta nükleer santral eylemine katılma planları yapan, tüm toplumsal olaylarda saf tutan, gerici ve karanlık tüm oluşumların karşısında duran adamlar neredeler?
Kapalı'nın gidişi gidiş değil. Beşiktaş taraftarını bu ülkeye mal eden, Çarşı'nın adını duyuran adamların da karakteri bu değil. Alen'in ocakbaşında davlumbazın üstünde Nazım Hikmet'in dizeleri olan "yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür yaşamak bir orman gibi kardeşçesine" yazmıyor muydu? Geçen sene de bir kandilde kandil mesajı açıldı. Biz belediye miyiz, siyasi parti miyiz? Çarşı'nın "A"sı ne demek bu pankartın ucundan tutan arkadaşlar biliyorlar mı acaba? Halkın takımı, son barikat Çarşı halkın anasını ağlatanların hocasının resmini açmış. Bu günleri de gördük!
Beşiktaş tribünlerinin çevresel olaylara duyarlı,haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı muhalif, mutlak doğrunun yanında, aydınlık yapısını kaybetmemesi dileğiyle!

3 yorum:

deniz dedi ki...

Ki zaten tartışılacak bi şey de yok, adam bildiğin belgeli hırsız. Çaldığı para da o gerizekalıların anasının babasının ödediği vergi. Ee hocam, insanları dövdürüp tribüne ayak basmayacak duruma getirirse birileri, kalanlar da böyle oluyor işte. Gelen ağam, giden paşam...

The Eagle Abroad dedi ki...

Bloglar ile ilgili yorumuna harfiyen katiliyorum, tadi tuzu kalmadi gibi gozukuyor, belki ileride canlanir....

Hoca ile olan gorusune ise katilmiyorum. Her ne kadar benimde dunya gorusum hoca efendi ile ters dussede, bize her ters geleni bizde yasaklamaya kalkarsak onlardan ne farkimiz kalir?

Bugun futbolda demokrasi yoktur aciklamasini yapan cahil bir federasyon baskanindan ne farkimiz kalir...

Besiktas bir butundur, cogunlugun belli bir gorusu belli bir gecmisi olabilir, ama bu formaya ter olmaya gelenlerin icinde lazida, ermeniside, kürdüde, seriatcisisida, koministinde tek yurektir. Birakiniz herkes istedigi mesaji versin, birakiniz insanlar baskalarinin hakkini gasp etmeyecek sekilde dilek ve sikayetelrini pankartlarla sunsunlar...

Yoksa tek gorus BESIKTAS'tir, gerisi teferruat. Bunu herkes bir kabullense, zaten ne olay cikar nede baska birsey....

Haa Carsinin gidisi gidis degil, evet o da dogru, ama sadece bu pankartla bagdasmamali bu olay. 80lerde tribunu kapmak icin diger renklilerle carpisan Carsi, denizli macinda parali askerlerden dayak yenildiginden beri zaten dogru yolda degil, bunu herkes biliyor. Ne zamanki su ankinden cok daha buyuk bir tokat gelir, belki o zaman bir musibet bin nasihatten iyidir misali kendine gelir diye umut ediyorum. Ama umut etmekte bir yere kadar oluyor tabi... saglicakla...

BEERREGULAR dedi ki...

@deniz
tribünün içi vurdu kırdı kaptı kaçtı takımı doldu işte görüyorsun..

@gurbet kartalı
abi bunu yazarken kim olursa olsun böyle bir cevap alacağımı biliyordum. ben de en az senin kadar her tipten her görüşten insanın tribünde olmasından mutluyum. ama birilerinin açtığı pankart nihayetinde "çarşı"ya ve tüm beşiktaş taraftarına mal ediliyor o yüzden açılan pankartlarda siyasi ve dini görüşleri içeren mesajlar olmamalı diye düşünüyorum. eğer olacaksa da bu herkes için doğru olan neyse o olmalı. başında da dediğim gibi ben bir taraf olarak yazdım siyasi duruşum da tam da bu adamların karşı safında olduğu için özellikle yazmak istedim. sana çeşitlilik, demokrasi, fikirlerin özgürce ifade edilmesi konu başlıkları altında tamamen katılıyorum. ama dediğim gibi bu mesajlar verilirken hepimiz zan altında kalıyoruz ve ben "çarşı hocasını unutmadı" sözünün altında birey ve taraftar olarak kalmak istemiyorum, rahatsızlığım tamamen bundan. selamlar..